Forsiden Ski
Minneord Bjørn Sandbakken PDF Skriv ut E-post
Bjrn_Sandbakken

Minneord ved Bjørn Sandbakkens bortgang

Det var med sorg og vantro vi mottok meldingen om Bjørns tragiske bortgang. Våre tanker går først og fremst til hans nærmeste, Liv, Geir, Anne Sofie og øvrig familie, som sitter tilbake med sorg og savn. Men også vi, Bjørns venner i Ulefoss Sportsforening, føler sterkt tapet av en god idrettskamerat og en sterk pådriver for skisporten. Men aller mest savnes personen Bjørn, som med sitt lune vesen alltid preget sine omgivelser. Og vi savner hans interesse og pågangsmot, og hans fasthet, dersom det syntes påkrevet.

Bjørn drev idrett i USF hele livet, og var en USF’er av beste sorten, innsatsvillig og pålitelig. Mange av oss husker at han var med på guttelaget i fotball, som ble kretsmestere i 1957. Men en vond hofte gjorde sitt til at det ble skiidrett i alle senere år. Bjørn deltok i en rekke renn både innenlands og utenlands, og samlet erfaring på flere måter, som gjorde at han ble en betydelig bidragsyter til USF’ nyere skihistorie, i boka ”Sport og idrett i Holla”.

 

Bjørn var trener, instruktør og inspirator innenfor skiidrett, og har betydd mye for mange. Og han var blant de som viste ekte idrettsglede! Ungdom av den tidens rekrutter husker at han arrangerte «Farts-leik over ”Kjennimellom”», og i tillegg lærte dem smøring av ski. Direkte hjelp til smøring av hundrevis av par ski, er veldig mange takknemmelige for i dag.  

 

I arbeidet med ny lysløype var Bjørn en pådriver, alltid med, alltid lett å be på, og med en utrettelig innsats. Det var vel få om ingen som svarte nei på en forespørsel fra Bjørn om dugnadsinnsats for skigruppa. I alle år senere var Bjørn blant våre fremste ski og løypeentusiaster. Det var ved organisering av skirenn, planlegging og rydding av traseer, der også hans erfaring fra eget yrke var en fordel. Fram til sin siste dag så Bjørn ansvaret for skiidrettens framtid i USF, ”for det blir jo snø igjen”, som han sa. Som leder av skigruppa opptok spørsmålet om blant annet lysløype og garasje til løypemaskinen ham sterkt. Han etterlater seg i den forbindelse et stort tomrom – og utfordringen ligger der!     

 

Bjørn mottok alle USF’s utmerkelser gjennom årene, og ble foreningens æresmedlem, som sin far. At far og sønn er utnevnt til æresmedlemmer har kun skjedd to ganger i USF’s over 120 års historie. Bjørn mottok også andre utmerkelser, blant annet fra Telemark skikrets.  

 

En stor takk til Bjørn for alt han var for oss.  

 

USF Hovedforening 

USF Skigruppe 

Venner i Ulefoss Sportsforening
Sist oppdatert søndag 28. januar 2018 20:26
 
Løypevarsling på sms PDF Skriv ut E-post
SMS_varsling
 
Torsdagsrenn i lysløypa på Heggemoen! PDF Skriv ut E-post
Torsdagsrenn_i_lyslypa_p_Heggemoen
 


SMS fra USF-Ski

Alle som betaler over kr. 400,- i løypebidrag vil motta SMS med info om løypekjøring.

Husk: Skriv ditt navn og mobilnr i Meldingsfeltet når du betaler.

Betal ditt løypebidrag til konto: 2650.20.14241

På forhånd takk og god skitur.

Kontakt oss

kontakAdresse:

Ulefoss Sportsforening

Pb 76, 3830 Ulefoss

mobil: 975 06 610

ulefoss.sportsforening@gmail.com

Hvor holder vi til

kartUlefoss Sportsforening har eget klubbhus tilknyttet vårt anlegg. Klikk her for å finne oss på kartet.

Støttemedlemskap USF

Logo_USF_SymbolBli støttemedlem i USF kr 150,- pr.år

Kontakt:Gerd-Magny Kjeldsen

epost: gm@nomeregnskapscenter.no

eller tlf 35 94 42 05